5 gratisprogram för undertextning

5 gratisprogram för undertextning

Om du har läst vår guide för hur du enkelt kan skriva egna undertexter är du säkert nyfiken på hur du kommer igång. Du kan skriva undertexter bara med hjälp av en enkel texteditor, men det är alltid lättare med en dedikerad app. Här listar vi 5 stycken gratisprogram så du kan få en flygande start. Bilderna är klickbara och tar dig till varje programs hemsida.

YouTube Subtitle Editor

YouTube Subtitle Editor

Enklast. Varför gå över ån för vatten? För dig som använder YouTube finns en inbyggd undertexteditor direkt i YouTube Studio. Den saknar alla avancerade funktioner, men passar utmärkt för dig som bara behöver skriva en undertext snabbt. Du kan även ladda ner .srt-filer för att använda undertexten på andra ställen än YouTube. Kom ihåg att du behöver ha ett YouTube-konto för att använda programmet.

Subtitle Horse

Subtitle Horse

Subtitle Horse är också onlinebaserat. Subtitle Horse låter dig ladda upp en video eller använda en länk till en videofil. Du kan alltså inte undertexta direkt från Youtube eller Vimeo. Programmet är väldigt enkelt att komma igång med, men det som gör det riktigt bra är möjligheten att använda kortkommandon. Ett bra program för dig som arbetar på en arbetsplats där du inte får installera program.

Subtitle Edit

Subtitle Edit

Subtitle Edit finns både som nedladdningsbart program och i en enkel webbversion. Programmet har mycket fler funktioner än webbversionen och låter dig se en visuell representation av ljudet i filmen. Det gör det lättare att se var tal börjar och slutar. Programmet är skrivet i öppen källkod och kan vara klurigt att installera för vissa. Finns för PC och Linux.

Subtitle Workshop

Subtitle Workshop

Subtitle Workshop är väldigt likt Subtitle Editor, det är öppen källkod och har flertalet av smarta funktioner. En väldigt bra funktion är möjligheten att skriva på två undertexter samtidigt, vilket är väldigt smidigt om du behöver översätta en film från ett språk till ett annat. Finns endast för PC.

Aegisub Avanced Subtitle Editor

Aegisub Avanced Subtitle Editor

För experten. Aegisub är som många andra gratis undertextprogram skrivet i öppen källkod. Programmet vinner inga priser för användarvänlighet. Däremot är det oslagbart när det kommer till funktioner och egna anpassningar. För dig som letar efter ett undertextprogram med en lite längre inlärningskurva, men med fler funktioner, är det perfekt. Finns för PC, Mac och Linux.

Subtitle Edit Pro

Subtitle Edit Pro

Bäst, men kostar pengar. Programmet är fullpackat med funktioner för den vana undertextaren. Det kan ta en liten stund att vänja sig vid alla kortkommandon, men när det är gjort kan du undertexta på nolltid. Du kan importera transkriptioner, arbeta med kortkommandon, spela upp i olika storlekar. Subtitle Edit Pro låter sig även arbeta med olika språk och hastigheter på filmen. Subtitle Edit Pro finns för Mac på App Store och kostar 249kr.

Välkommen till Tillgänglig Video!